Ieder jaar gaan in ongeveer 50 Nederlandse gemeenten zo'n 20.000 kinderen op ontdekkingstocht bij meer dan 3.000 bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen, oftewel: de roefelplaatsen. Voor Oirschot en Spoordonk zijn dat 400 kinderen bij ongeveer 100 roefelplaatsen.

Wie roefelen?
De Roefeldag in Oirschot en Spoordonk is voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. De kinderen komen in groepjes van drie, vier of vijf kinderen en onder begeleiding van een volwassene in principe 45 minuten bij uw bedrijf roefelen. Heeft u voldoende ruimte en begeleiders? Dan kunnen ook meerdere groepjes tegelijkertijd of ná elkaar roefelen.

Wie regelt het allemaal?
Stichting Roefeldag Oirschot zorgt in principe voor alles. U stelt uw bedrijf of instelling de vierde zaterdag van juni open als Roefelplaats. U of een medewerker begeleidt een of meer groepjes kinderen bij de activiteit.

Alle roefelplaatsen zijn meer dan welkom
U bent belangrijk! Bedrijven, organisaties en verenigingen zetten hun deuren open voor kinderen die een dagje kijken en luisteren, maar vooral zelf doen. Door te roefelen ontdekken de kinderen iets nieuws. Hun enthousiasme is ook voor uw eigen medewerkers zeer verfrissend. Kijk eens door een andere bril naar uw dagelijkse werkzaamheden! Wij zijn blij met iedere organisatie die zich aanmeldt. Kinderen vinden ook dingen die voor u heel normaal en vanzelfsprekend zijn vaak erg spannend.

Enkele roefelvoorbeelden:
- fietsbanden plakken in de werkplaats van een fietswinkel
- een etalagepop aankleden in een winkel
- bomen snoeien
- boeketten maken bij een bloemist
- serveren in een restaurant
- dieren verzorgen
- een schilderij maken
 

Meer weten?
Meedoen als Roefelplaats? Vul dan het formulier in! De Stichting Roefeldag Oirschot neemt contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.

 

Kinderen -> Ontdekken -> Ontmoeten -> Meedoen -> Beleven